Guvernul Australiei a confirmat joi două noi cazuri de contagiere cu noul coronavirus provenit din China

Guvernul Australiei a confirmat joi două noi cazuri de contagiere cu noul coronavirus provenit din China, ridicând la opt numărul total al pacienţilor afectaţi de această pandemie, relatează EFE.

Ultimii pacienţi sunt doi australieni care au vizitat provincia chineză Guangdong, unde autorităţile cred că au contractat noul virus, a declarat la o conferinţă de presă ministrul australian al Sănătăţii, Greg Hunt.

Ambii pacienţi au fost spitalizaţi iar starea lor este stabilă, în timp ce mai mulţi oameni care au călătorit alături una dintre persoanele infectate se află sub supraveghere.

Ministrul australian a declarat şi că o jucătoare din selecţionata feminină de fotbal a Chinei a fost plasată în izolare într-un hotel din oraşul Brisbane, unde se află echipa sa.

Premierul australian, Scott Morrison, anunţase în ajun un plan pentru repatrierea a peste 600 de australieni care se află în provincia Hubei, a cărei capitală, Wuhan, este epicentrul focarului cu noul coronavirus şi unde autorităţile chineze au impus săptămâna trecută închiderea tuturor mijloacelor de transport care asigură intrarea sau ieşirea din oraş.

La rândul său, guvernul Noii Zeelande a anunţat joi că va închiria un zbor până la Wuhan pentru a evacua 300 de persoane, între care se află neo-zeelandezi, australieni şi cetăţeni din insulele Pacificului.

„Este o operaţiune complexă, dar acţionăm pentru ca aeronava să-şi ia cât mai repede zborul”, a declarat Winston Peters, ministrul neozeelandez de Externe, care a subliniat că persoanele evacuate vor fi supuse unui control medical înainte de a urca în avion şi vor trebuie să stea timp de 14 zile în carantină.

Până la această dată, autorităţile neozeelandeze nu au raportat nicio persoană infectată cu noul virus pe teritoriul lor.AGERPRES