Barna crede că ar putea fi necesară amânarea alegerilor locale

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a afirmat vineri că, în condiţiile în care numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus va creşte, ar putea fi necesară amânarea alegerilor locale.

„Acum aproape două săptămâni, am avut o întâlnire cu liderii politici şi cu premierul, la Guvern, în care s-a stabilit data estimativă 28 iunie, în funcţie evoluţia situaţiei. După cum vedem, situaţia continuă să evolueze într-o direcţie pe care nu o doream, dar pe care o anticipam. Şi eu înclin să cred că e nevoie de amânarea alegerilor. Este o discuţie pe care am avut-o şi în Biroul Naţional şi e previzibil că va fi necesară amânarea alegerilor. Deocamdată, până în toamnă. Adică să fim totuşi în logica în care s-ar atinge un vârf al epidemiei undeva în mai-iunie, după datele care circulă dinspre experţii medicali, după care ar trebui ca până spre toamnă să reîncepem să fim funcţionali”, a declarat liderul USR, pentru RFI.

El a susţinut că Parlamentul trebuie să îşi desfăşoare activitatea online, adoptând măsurile necesare pentru companii şi cetăţeni.

„Ieri, Parlamentul României a avut prima şedinţă la distanţă, cu prezenţă record. Aproape toţi parlamentarii au reuşit să se conecteze de acasă la o platformă şi am votat online. Tocmai din acest motiv consider că Parlamentul trebuie să funcţioneze, pentru a adopta toată legislaţia naţională: şi sprijin economic pentru companii, şi sprijin pentru cetăţeni, şi pentru cei care îşi pierd locurile de muncă şi, eventual, modificări, pentru a putea avea alegerile amânate. Pentru că haideţi să fim foarte corecţi: dacă situaţia va evolua şi numărul de cazuri – previzibil deocamdată – va creşte, nimănui nu-i va păsa de alegerile locale şi va fi risipă de energie şi bani. Am fi iresponsabili să organizăm acum alegeri, când oamenii sunt îngrijoraţi cum îşi protejează bunicii sau copiii de această pandemie”, a spus Barna. AGERPRES