PSD anunţă că aplicaţia COVID-19 Lockdown Tracker pentru monitorizarea persoanelor aflate în izolare impusă sau carantină este finalizată

PSD a anunţat joi că aplicaţia COVID-19 Lockdown Tracker pentru monitorizarea persoanelor aflate în izolare impusă sau carantină este finalizată, aceasta fiind pusă la punct de Alexandru Petrescu, în colaborare cu un grup de specialişti din sectorul românesc de securitate cibernetică.

„O veste bună! Aplicaţia COVID-19 Lockdown Tracker pentru monitorizarea persoanelor aflate în izolare impusă sau carantină este finalizată! Colegul nostru Alexandru Petrescu, în colaborare cu un grup de specialişti din sectorul românesc de securitate cibernetică, au pus-o la punct şi sunt gata să o ofere cu titlu gratuit instituţiilor statului român. Aplicaţia este în acest moment în stadiu de test. Instrumentul digital va deveni pe deplin disponibil şi operaţional după predarea şi implementarea codului sursă de către structurile guvernamentale (MAI – Poliţie, Poliţie locală, Jandarmerie, MApN, precum şi structuri ale administraţiei locale). Instrumentele digitale ‘smart quarantine’ sunt deja utilizate cu succes de către guvernele europene, precum cele din Polonia şi Cehia, şi pot permite o relaxare controlată a restricţiilor şi o repornire graduală a activităţii economice”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

 

Alexandru Petrescu menţionează că aplicaţia facilitează o monitorizare digitală a persoanelor care trebuie, din diferite motive, să se afle la domiciliu.

„Aplicaţia facilitează o înregistrare uşoară a elementelor biometrice, a elementelor de geo-locaţie şi printr-un algoritm de inteligenţă artificială permite structurilor statului să apeleze, să interogheze, să solicite validare de prezenţă la domiciliu a tuturor celor ce trebuie să se afle la domiciliu, sub izolare impusă. Toate informaţiile ce sunt captate sunt salvate pe servere ce aparţin statului român, în deplină conformitate cu toate regulamentele ce ţin de protecţia datelor”, a explicat Petrescu, în aceeaşi postare. AGERPRES