Carnavalul din cartierul londonez Notting Hill a fost anulat

Carnavalul din cartierul londonez Notting Hill, cel mai mare festival stradal din Europa, care adună în fiecare an sute de mii de persoane la sfârşitul lunii august, a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus, au anunţat joi organizatorii, relatează AFP şi dpa.

În acest an, „carnavalul nu se va desfăşura pe străzile din Notting Hill, aşa cum s-a întâmplat în ultimii peste 50 de ani”, potrivit unui comunicat al organizatorilor publicat pe site-ul evenimentului, cunoscut pentru costumele multicolore şi dansurile frenetice.

Planificat pentru perioada 30-31 august, carnavalul a fost anulat „în urma consultărilor cu partenerii noştri strategici şi consiliul nostru consultativ”, se mai arată în comunicat.

Organizatorii au afirmat că speră să planifice un eveniment alternativ pentru „a aduce spiritul carnavalului la oameni în siguranţa caselor lor şi să-i facă să se simtă conectaţi şi angajaţi”.

Sute de mii de oameni participă de obicei la carnavalul de două zile, care coincide cu o sărbătoare naţională, pe străzile din Notting Hill, în nord-vestul Londrei.

Evenimentul anual a început în 1959 la St. Pancras – în nodul Londrei – cu scopul de a impulsiona relaţiile dintre muncitorii britanici şi cei caraibieni. În 1966, carnavalul s-a mutat în cartierul Notting Hill, iar de atunci popularitatea sa nu a încetat să crească. Evenimentul s-a transformat într-o mare celebrare multiculturală, cu un impact economic estimat la 93 de milioane de lire (103,4 milioane de euro) pentru capitala britanică.AGERPRES