Casa Artelor „Dinu Lipatti” lansează în mediul online programul socio-cultural dedicat persoanelor cu nevoi speciale – „Lipatti Special”

Casa Artelor „Dinu Lipatti” lansează în mediul online duminică, începând cu ora 11,00, programul socio-cultural dedicat persoanelor cu nevoi speciale – „Lipatti Special”.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES, evenimentul va fi transmis pe FacebookInstagram şi YouTube.

Publicul de toate vârstele este invitat duminică, începând cu ora 11,00, să urmărească transmisiunea în regim de premieră a spectacolului de teatru „Ţărăncuţa cea isteaţă”, un spectacol plin de umor şi voie bună susţinut de actorii Claudia Negroiu şi Dan Apăvăloaie, membri ai companiei de teatru Gestual Art.

De la ora 13,00, va putea fi vizionat un ‘Album de fotografii’, în care au fost imortalizate „cele mai frumoase şi cele mai emoţionante momente” din cadrul celor opt ediţii de până acum ale programului, informează organizatorii.

Începând cu ora 17,00, va fi prezentat recitalul extraordinar de muzică românească interbelică susţinut de tenorul Vlad Miriţă şi de pianistul Alexandru Burcă.

Prin intermediul programului „Lipatti Special”, de-a lungul celor opt ediţii organizate la Casa Artelor „Dinu Lipatti” în 2019 şi la începutul anului 2020, peste 700 de persoane cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora au avut posibilitatea să se întâlnească cu artişti excepţionali, cu mari personalităţi ale culturii româneşti şi să socializeze într-un spaţiu elegant, încărcat de istorie, în inima Capitalei.

Programul a fost creat de directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”, pianista şi regizoarea Alice Barb, din dorinţa de a deschide porţile Casei ‘Lipatti’ persoanelor cu nevoi speciale din tot spectrul de dizabilităţi, precum şi însoţitorilor acestora şi de a le oferi lunar acces la artă şi cultură, se arată în comunicat. AGERPRES