Ciolacu a vorbit cu Ponta și Tăriceanu să dărâme Guvernul

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, duminică seară, că a discutat cu liderul Pro România, Victor Ponta, precum şi cu cel al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, ca Parlamentul să nu intre în vacanţă, urmând să lucreze în sesiuni extraordinare atât în iulie, cât şi în august, potrivit Agerpres.

El a precizat, de asemenea, că PSD doreşte să depună o moţiune de cenzură.

„PSD nu are singur voturile necesare să răstoarne Guvernul. Cu o alianţă, şi cu ALDE şi cu Pro România (…) se poate depune o moţiune de cenzură. Eu nu sunt adeptul depunerii moţiunilor de cenzură de dragul de a le depune”, a spus Ciolacu la România TV, conform DIGI24.ro.

Ciolacu este hotărât ca împreună cu doi doi aliați să poată da jos guvernul liberal, dar nu consideră oportun să-l dea jos acum și pe Iohannis. Suspendarea președintelui mai poate fi amânată.Unii comentatori spun că liderul interimar al PSD, ca și Ponta și Tăriceanu, deveniți extrem de vocali în ultimele zile, ”așteaptă să vadă încotro se îndreaptă pandemia. Dacă se retrage, atacă puternic, dacă pericolul se dovedește real,  revenind nemilos,  devin din nou cooperanți și tăcuți, iar vina va fi direcționată public spre Iohannis și partidul lui, vinovați și dacă relaxează și dacă nu relaxează”.

D.Dumitru, AMPress