Fat Burner Pills on a Blurry Background

Zeci de medicamente noi introduse în Canamed, de la 1 iunie

Zeci de medicamente noi, printre care Ceritinib, pentru pacienții adulți cu cancer pulmonar cu celule non-mici, în stadiu avansat, dar și imunoglobuline, apomorfină, pentru pacienții cu Parkinson sau tobramicină pentru inhalare prin nebulizator pentru pacienții cu fibroză chistică sunt câteva dintre cele 49 de medicamente introduse, de la 1 iunie, în Catalogul național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România (Canamed), adăugând încă 49 de medicamente.

Cel mai scump medicament nou-introdus este TILDRAKIZUMABUM 100 mg, care costă 13771,4 lei și se folosește pentru tratarea psoriazisului în plăci.

Cel mai ieftin medicament introdus este ENALAPRILUM 5 mg, care costă 2,94 lei și se folosește la tratamentul hipertensiunii arteriale și insuficienței cardiace congestive.

Lista integrală poate fi găsită aici. 

Preţurile maximale ale acestor medicamente sunt obligatorii pentru deținătorii de autorizație de punere pe piață a medicamentelor sau reprezentanții acestora, distribuitorii angro și furnizorii de servicii medicale și medicamente aflați în relație contractuală cu Ministerul Sănătății, casele de asigurări de sănătate și/sau direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București.