Dan Barna: Organizatorii acţiunii ilegale de la metroul bucureştean sunt ‘iresponsabili’

Organizatorii acţiunii ilegale de la metroul bucureştean sunt ‘iresponsabili’, iar angajaţii Metrorex trebuie să înţeleagă că datoria lor către cetăţeni este singurul lucru care contează, afirmă vicepremierul Dan Barna.

„Organizatorii acţiunii ilegale de astăzi de la metroul bucureştean sunt iresponsabili. În plină pandemie, ei decid să trateze cu dispreţ atât bucureştenii, cât şi contribuabilii din taxele cărora este susţinut metroul. Mai mult, fac acest lucru în apărarea unor interese private şi vădit nelegale. Angajaţii Metrorex trebuie să înţeleagă că datoria lor către cetăţeni este singurul lucru care contează. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a explicat deja foarte bine contextul”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Potrivit acestuia, „nu poate fi câştigătoare o luptă de pe urma căreia doar nişte lideri de sindicat amorali au de profitat”.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, i-a sfătuit pe angajaţii de la metrou să nu se lase amăgiţi, arătând că miza ocupării ilegale a unor şine de metrou nu o reprezintă binele angajaţilor.

„Nu, miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spaţii comerciale. E dincolo de orice bănuială având în vedere notificarea trimisă ieri pentru evacuarea spaţiilor ocupate ilegal după expirarea contractului dintre Metrorex şi firma sindicatului USLM în 2018. O firmă, un sindicat vor neapărat să căpuşeze Metrorex în linişte, în continuare. Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi”, a scris ministrul Transporturilor pe Facebook. AGERPRES