Moderna vrea să dezvolte un vaccin care să fie eficient atât împotriva coronavirusului, cât și a gripei sezoniere

Compania Moderna lucrează la un vaccin care va fi administrat într-o singură doză și care va proteja atât împotriva virusului SARS-CoV-2, cât și împotriva gripei sezoniere. Noul vaccin se bazează tot pe tehnologia ARN mesager, prin care organismul primește instrucțiuni pentru a produce anticorpi împotriva anumitor virusuri. Potrivit experților, acest tip de vaccin este mai ușor de produs decât serurile clasice, care conțin o variantă atenuată și slăbită a virusului, incapabilă de multiplicare.

Noul vaccin, care a primit numele mRNA-1073, combină vaccinul actual împotriva COVID-19 şi un ser de combatere a gripei care se află în plin proces de dezvoltare, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

„Astăzi anunţăm primul pas al noului nostru program de dezvoltare a unui vaccin pentru COVID-19 şi gripa sezonieră. De asemenea, facem progrese cu privire la înrolarea pacienţilor în programele noastre privind bolile rare şi ne dedicăm în totalitate testelor pentru vaccinurile anti-cancer. Considerăm că acesta este doar începutul unei noi epoci a medicinei bazate pe informaţii”, a declarat CEO-ul Stephane Bancel.

Testarea clinică a serului combinat ar putea începe în următoarele 6-12 luni. Până acum au fost distribuite în Statele Unite peste 147 de milioane de vaccinuri împotriva COVID-19 dezvoltate de Moderna.

(sursa:www.lookmedica.ro)