Semimaratonul de la Iași, la cea de-a VI-a ediție

Cea mai mare competiție de alergare din nord-estul țării, respectiv Semimaratonul de la Iași, a ajuns în acest an la cea de-a VI-a ediție. Anul acesta, traseul alergării este: START/Piața Palat – Strada Anastasie Panu (întoarcere la intersecția cu str. Sf. Lazăr) – Strada Anastasie Panu – Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – Strada Arcu – Strada Gavril Muzicescu – Piața Mihai Eminescu – Bulevardul Carol I – Aleea Ghica Vodă (până la Rond Copou, întoarcere) – Aleea Ghica Vodă – intrare STADION (2 ture în stadion), Aleea Ghica Vodă – Bulevardul Carol I – Piața Mihai Eminescu – Strada Gavril Musicescu – Strada Arcu – Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – Strada Palat – întoarcere pe Strada Palat – Piața Palat/FINIȘ. Competiția se va desfășura începând cu ora  09.00 și va avea mai multe curse distincte:  semimaraton, cursele de 2,5 Km, 5 km și 10 km, precum și cursa de copii. Astfel, duminică, 17 aprilie, începând cu ora 07.30, pentru delimitarea zonelor și traseelor de concurs vor fi amplasate garduri metalice și bandă inscripționată. În funcţie de stadiul desfăşurării evenimentului, pentru delimitarea zonelor și asigurarea protecţiei participanţilor, circulaţia autovehiculelor va fi restricţionată în ziua Semimaratonului, între orele 07.30 – 15.00. În vederea evitării oricăror situaţii de natură să tulbure buna desfăşurare a manifestării, jandarmii recomandă persoanelor care participă sau asistă la eveniment să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură.

În acest an, Semimaratonul de la Iași are o tematică umoristică și doi ambasadori mai puțin obișnuiți. Mascota Bobiță încurajează sportivii pe traseul de alergare și-i îndeamnă pe suporteri să-i aplaude.  Chef Cătălin Amarandei s-a alăturat crosului caritabil pentru a promova cauza prichindeilor care, din cauza crizei pandemice, se confruntă cu foamea și imposibilitatea de a merge la școală. Silviu și câinele lui Basil au o poveste mai puțin obișnuită: când ești nevăzător, o competiție sportivă poate părea o imposibilitate, dar prietenia dintre cei doi demonstrează tuturor că oamenii cu dizabilități pot face orice își propun. Semimaratonul de la Iași este și despre copiii care au nevoie de sprijin, iar fiecare kilometru alergat înseamnă o zi de școală pentru un copil vulnerabil.

„Semimaraton Iaşi încurajează mişcarea în aer liber şi un stil de viaţă sănătos şi este oferit tuturor, indiferent dacă doresc să alerge, să susţină, să doneze sau doar să se bucure de o  experiență intensă. Evenimentul are o dimensiune caritabilă prin care se oferă burse elevilor din mediul rural, cu un coeficient de inteligență superior, care își doresc să urmeze cursurile unui liceu din Iași. Toți beneficiarii provin din familii defavorizate. Clubul nostru susţine educaţia și excelenţa în educaţie”, a declarat Sorin Crăciunescu, Președinte Rotary Club Iași Copou, organizatorul principal al evenimentului.