Timiş: Medalie de aur pentru echipa de liceeni fizicieni susţinută de UVT, la Turnirul de la Sofia

Echipa de tineri fizicieni susţinută de Universitatea de Vest Timişoara (UVT), reprezentantă a României în finala competiţiei „Turnirul tinerilor fizicieni” – BG IYPT& Workshop, care s-a desfăşurat în perioada 19 – 23 aprilie la Sofia, a câştigat medalia de aur.

Finala competiţiei a grupat nouă echipe, invitate să participe la Turnir, arată un comunicat al UVT, remis luni.

Echipa a fost formată din elevii Daniel Rotaru şi Răzvan Agafiţei, de la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Timişoara, alături de Radu Dumitru Zaharescu, elev la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” din Craiova, Mihai Costache, elev la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova, Andrei Croitoru, elev la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” din Lugoj şi Alexandru Scheusan, elev la Colegiul Naţional „C.D.Loga” din Timişoara.

Componenţii echipei au fost însoţiţi la Sofia şi coordonaţi în compeţiile de tip „lupte în turnir” de fizicianul dr. Sandu Golcea.

Echipa de luptă în turnir a fost cea selectată la Finala naţională a Concursului IYPT RO, care s-a desfăşurat la la finalul lunii martie, în Timişoara, sub patronajul Facultăţii de Fizică a Universităţii de Vest din Timişoara, prin coordonarea decanului dr. Mihail Lungu.

Echipa reprezentativă a României a participat la patru probe, în fiecare dintre acestea având pe rând rolul de Reporter, Opponent şi Reviewer, reuşind în final, în urma totalizării notelor primite pentru fiecare prestaţie, obţinerea performanţei de a câştiga medalia de aur.

Turnirul de la Sofia a asigurat noi achiziţii şi experienţe pentru echipa României, facilitate prin exersarea în timp real a „luptelor în turnir”, cu adversari foarte puternici din Bulgaria, Grecia, Slovacia şi Turcia, dar şi prin traversarea unor noi elementele de forţă ale prezentărilor. Dificultatea crescută a adus competiţiei un nou avantaj pentru echipă, aceasta urmând să participe la selecţia pentru participarea în cadrul echipei naţionale a României, cea care fi prezentă în luna iulie la Turneul internaţional din Pakistan, unde este anunţată prezenţa reprezentantelor naţionale din 28 de ţări participante. AGERPRES