Peste 1.000 de candidați vor susține examenul de intrare la Automatică și Calculatoare. Cifre record în primele două săptămâni de admitere la TUIASI

În primele două săptămâni de înscrieri la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) au fost înregistrate deja recorduri, iar procesul de admitere va continua până săptămâna viitoare, vineri, 21 iulie 2023. Cel mai notabil record se înregistrează la Facultatea de Automatică și Calculatoare (AC), care a finalizat joi procesul de depunere a dosarelor și unde sunt 1.080 de candidați, cea mai mare cifră înregistrată vreodată.

Performanța este cu atât mai mare cu cât la Automatică și Calculatoare se dă, an de an, probă scrisă, de o dificultate mai ridicată decât la bacalaureat, practică continuată inclusiv în anii pandemiei, atunci când starea de urgență a permis desfășurarea unor astfel de examene.

Dintre cei 1.080 de candidați, 999 sunt pe locurile scoase pentru români, iar 81 pentru locurile destinate candidaților români de pretutindeni. Au fost deja admiși fără concurs 15 olimpici cu rezultatele excepționale la olimpiadele de profil și la concursul de robotică First Tech Challenge. În total, la AC există o concurență de peste 3 pe locurile de la buget, iar dacă ne referim doar la locurile pentru candidații români de pretutindeni, concurența este de peste 7 pe un loc.

„Cifrele arată un interes ridicat al absolvenților de liceu pentru programele de studiu de ingineri care asigură competențele necesare într-un domeniu aflat într-o continuă dinamică de dezvoltare. Urăm succes tuturor candidaților la examenul de admitere. Gradul de dificultate este puțin mai ridicat față de bacalaureat. Toate informațiile legate de ora de concurs, repartizarea pe săli, harta de poziționare a sălilor, precum și instrucțiunile de concurs vor fi disponibile pe site-ul facultății în dimineața zilei de 15 iulie”

au transmis reprezentanții AC

Candidații vor susține examenul duminică, 16 iulie, în 13 săli din cadrul facultății. Prin sistemul unic implementat de TUIASI încă din 2017, pe platforma construită de specialiștii universității poate fi urmărită, în timp real, situația înscrierilor. Un candidat se poate înscrie la oricâte specializări dorește de la o trei facultăți cu un singur dosar, iar mai apoi la toate facultățile, dacă plătește o taxă suplimentară.