Mihai Chirica a solicitat verificarea tuturor șantierelor și lucrărilor din unitățile școlare

Luni, 11 septembrie 2023, va începe un nou an școlar. În Municipiul Iași vor veni și reveni la cursuri aproape 60.000 de preșcolari și elevi, din care în jur de 55.000 la unitățile de învățământ de stat.
Pe tot parcursul vacanței de vară și în mod deosebit în cursul lunii august municipalitatea a luat toate măsurile în vederea începerii în condiții cât mai bune a noului an școlar. Primarul Mihai Chirica a dispus ca echipe mixte de la Direcția Tehnică a Primăriei, Servicii Publice SA, Salubris SA și Citadin SA să intervină pentru remedierea oricăror probleme legate de căi de acces, treceri de pietoni, indicatoare rutiere, iluminat public, spații verzi, arbori, curățenie etc.
Echipele municipalității vor verifica și remedia, dacă este cazul, starea rețelelor de utilități, iar Termo-Service SA va verifica sistemele de termoficare pentru a pregăti sezonul de încălzire.
Totodată, primarul Mihai Chirica a solicitat verificarea tuturor șantierelor și lucrărilor din unitățile școlare pentru a vedea ce grupe sau clase sunt afectate de lucrări și pentru a căuta, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), soluții pentru toți preșcolarii și elevii.
Poliția Locală Iași va lua toate măsurile pentru siguranța elevilor, descongestionarea traficului, prevenirea delincvenței juvenile, a absenteismului școlar și a consumului de droguri.
Ca în fiecare an, vom asigura în fiecare dimineață, prin Compania de Transport Public, curse speciale pentru preșcolari și elevi, pe care îi încurajăm să își facă abonamente, cu atât mai mult cu cât transportul public este gratuit pentru ei!