Secretarul general adjunct al NATO va deschide anul universitar al extensiei din Hamburg a UMFST Târgu Mureş

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, va deschide luni, 25 septembrie, anul universitar al filialei din Hamburg (Germania) a Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureş, extensie care oferă o cifră de şcolarizare de 200 studenţi pe an.

„Deschiderea anului universitar 2023-2024 la filiala din Hamburg a UMFST ‘G.E. Palade’ Târgu Mureş va avea loc luni 25 septembrie 2023, ora 9,00, în Sala Auditorium UMFST-UMCH, în prezenţa conducerii academice şi administrative, precum şi a invitatului de onoare Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO. La Campusul UMFST-UMCH vor începe cursurile 195 de studenţi boboci”, a anunţat, miercuri, UMFST Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş (UMFST), în tendinţa de creare de parteneriate şi cooperări internaţionale în scopul creşterii vizibilităţii în peisajul academic european, a deschis, în anul 2019, o filială în Hamburg, Germania (University Targu Mures Medical Campus Hamburg/Universitätsmedizin Neumarkt am Mieresch Campus Hamburg – sub acronimul UMCH) pe programul de studiu Medicină – Limba Engleză.

„Întregul proces didactic, precum şi managementul academic este realizat exclusiv de către UMFST, în timp ce partea administrativă a activităţii (spaţiile didactice, logistica, facilităţile tehnice şi materiale, promovarea şi relaţia cu autorităţile locale) necesară derulării programului de studiu în conformitate cu planul de învăţământ şi cu legislaţia română şi a ţării gazdă, Germania, sunt asigurate prin parteneriatul încheiat cu Cendag Iberia şi cu subcontractorul acestuia, CPE Europe GmbH. Programul de studiu a fost autorizat de către ARACIS în 2018, iar în prezent oferă o cifră de şcolarizare de 200 studenţi/an”, a precizat UMFST Târgu Mureş pe site-ul propriu.

Studenţii UMFST înmatriculaţi în cadrul programului de studiu Medicina – Limba Engleză, Hamburg (MEH-UMCH) se supun tuturor regulamentelor şi metodologiilor aplicabile în Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, respectiv în Facultatea de Medicină în Limba Engleză şi beneficiază de toate drepturile asigurate studenţilor unei universităţi publice acreditate din Uniunea Europeană.

Pe parcursul anului trecut, activitatea de la nivelul Universitatmedizin Neumarkt A.M. Campus Hamburg a fost susţinută prin implicarea corpului profesoral al UMFST, dar şi a cadrelor didactice asociate din spitalele partenere ale universităţii de pe teritoriul UE (Germania, Spania şi Italia).

„Pe lângă derularea activităţilor didactice din ciclul preclinic, în 2022 a fost organizat învăţământul clinic pentru 200 de studenţi din anii III şi IV de studiu în cadrul a 16 spitale partenere, sub supravegherea administraţiei facultăţii. S-au derulat programe de tip ‘Training for Trainers’ dedicate deprinderii tehnicilor de predare specifice învăţământului clinic pentru tutorii din fiecare spital partener nou, s-au organizat sesiuni extinse de feedback după fiecare semestru de studiu şi s-au aplicat toate conceptele incluse în planul de asigurare a calităţii pentru învăţământul clinic elaborat pentru spitalele partenere de pe teritoriul UE”, a arătat UMFST Târgu Mureş.

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş are peste 12.000 de studenţi. AGERPRES