BPN al PNL a validat candidaţii pe lista comună cu PSD la europarlamentare; Consiliul Naţional, convocat pe 24 martie

Biroul Politic Naţional al PNL a validat, joi, candidaţii liberali de pe lista comună PSD-PNL pentru europarlamentare, a anunţat preşedintele liberal Nicolae Ciucă.

Potrivit deciziei, candidaţii liberali de pe această listă sunt: Rareş Bogdan, Dan Motreanu, Adina Vălean, Daniel Buda, Siegfried Mureşan, Mircea Hava, Gheorghe Falcă, Virgil Popescu, Alexandru Muraru, Mara Mareş.

„Am votat alianţa cu PSD şi conex la acest punct am aprobat convocarea în şedinţă de urgenţă a Consiliului Naţional pe 24 martie, astfel încât să validăm constituirea alianţei electorale şi să finalizăm procedura de fuziune prin absorbţie cu ALDE”, a precizat Ciucă, după şedinţă.

Nicolae Ciucă a mai anunţat că BPN a validat candidaturile pentru 21 de candidaţi la poziţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi 21 de candidaţi pentru primăriile municipii reşedinţă de judeţ, la care se adaugă şi candidaţii pentru sectoarele 1 şi 6 din Bucureşti.

„Totodată, am stabilit ca să-l avem astăzi invitat pe candidatul la Primăria Generală a Municipiului Bucureşti. A fost în mijlocul nostru domnul doctor Cîrstoiu. Am validat, de asemenea, şi această candidatură, prin vot al Biroului Politic Naţional şi în felul acesta ordinea de zi a fost epuizată. Sigur, au fost detaliile tehnice pe care le-am discutat la nivelul partidului legate de organizare, de tot ceea ce avem de parcurs în continuare procedural pentru a putea să intrăm în campania electorală, aşa cum este prevăzut în reglementările în vigoare”, a mai precizat Ciucă.

Pentru Primăria Sectorului 1 va candida deputatul George Cristian Tuţă, iar pentru cea a Sectorului 6 actualul edil Ciprian Ciucu, conform unor surse liberale. AGERPRES/