Preşedinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu reprezentanta SUA pentru redresarea economică a Ucrainei

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut luni o întrevedere cu Penny Pritzker, reprezentanta specială a SUA pentru redresarea economică a Ucrainei, informează un comunicat al Biroului de presă a Preşedinţiei de la Chişinău, citat de MOLDPRES.

În cadrul întrevederii, Maia Sandu a subliniat importanţa continuării ajutorului SUA pentru Ucraina, care, prin rezistenţa sa în faţa invaziei ruse, protejează pacea şi în Republica Moldova.

Discuţia s-a axat pe rolul pe care-l poate avea Republica Moldova în procesul de reconstrucţie a Ucrainei. Drumurile şi căile ferate moderne şi sigure de pe teritoriul republicii pot facilita conexiunile dintre Ucraina şi România şi restul Uniunii Europene, stimulând comerţul regional şi economia Republicii Moldova.

Mai mult, Republica Moldova este dispusă să găzduiască companiile implicate în reconstrucţia Ucrainei pentru a facilita accesul lor şi investiţiile ulterioare în ţara vecină.

Maia Sandu şi Penny Pritzker au mai discutat despre cum războiul de peste graniţă a afectat cetăţenii şi afacerile, despre îmbunătăţirea infrastructurii şi atragerea investiţiilor în Republica Moldova, pentru a creşte economia şi a crea locuri de muncă.

În toate aceste eforturi, Statele Unite rămân un aliat de încredere pentru Republica Moldova, a subliniat preşedinta Maia Sandu, exprimându-şi recunoştinţa pentru ajutorul oferit republicii pentru depăşirea provocărilor energetice, economice, de securitate şi umanitare din ultimii doi ani, dar şi pentru parteneriatul consecvent de la independenţă încoace.AGERPRES