Consiliul cultului musulman condamnă „actul barbar” comis la sediul Charlie Hebdo

je_suis_charlieConsiliul cultului musulman (CFCM), instanța reprezentativă a musulmanilor din Franța, a condamnat miercuri atentatul sângeros de la sediul săptămânalului Charlie Hebdo soldat cu 12 morți, pe care l-a calificat drept un ‘act barbar’, transmite AFP.

”Acest act de o gravitate extremă este și un atac contra democrației și libertății presei”, afirmă CFCM în numele ”musulmanilor din Franța”, cifrați la 3,5 — 5 milioane de persoane.
Președintele CFCM, Dalil Boubakar, urma să se deplaseze la locul tragediei.
Într-un comunicat de presă separat, Uniunea organizațiilor islamiste din Franța (UOIF), apropiat de organizația Frăția Musulmană, a condamnat ”în maniera cea mai fermă acest atac criminal”.
La rândul său, președintele organizației SOS Racisme, Dominique Sopo, s-a declarat ”oripilat de acest atac terorist, sângeros și tragic”.
Congresul Evreiesc European (EJC) a avertizat cu privire la pericolul unui ”val de teroare” asupra continentului european și le-a cerut autorităților europene să-și intensifice lupta contra extremiștilor.
”Din nefericire, există începutul unui val de teroare pe străzile Europei”, a spus președintele EJC, Moshe Kantor.
”Acesta este un război contra libertății de exprimare și a modului de viață european, război soldat deja la uciderea de copii evrei în școli și la omorârea cu sânge rece a unor oameni în timp ce vizitau un muzeu din Bruxelles”, a adăugat Kantor, referindu-se la atacurile din trecut de la Toulouse și Bruxelles.