Breaking News

Parlamentul Pakistanului condamnă noua caricatură cu profetul Mahomed apărută pe coperta revistei Charlie Hebdo

Parlamentarii pakistanezi au condamnat în unanimitate joi publicarea unei noi caricaturi considerate drept „blasfemie” cu profetul Mahomed pe prima pagină a revistei franceze de satiră Charlie Hebdo, a cărei redacție a fost ținta unui atac soldat cu 12 morți, relatează AFP.

Pakistanul, a doua cea mai populată țară musulmană din lume, cu aproape 200 milioane de locuitori, a condamnat oficial acest atac din Franța. ‘Parlamentul crede sincer că libertatea de exprimare nu înseamnă atacarea sau rănirea sentimentelor publice și a credințelor religioase’, se arată în textul unei rezoluții care denunță un act ‘de ură’, ‘deliberat’ și ‘rău-intenționat’.

‘Media care au publicat aceste schițe ar trebui interzise, toate copiile ar trebui confiscate și arse’, a declarat ministrul federal pentru probleme religioase, Sardar Yousaf, membru al Ligii Musulmane (PML-N), a premierului Nawaz Sharif.

‘Țările occidentale și societatea civilă ar trebui să identifice aceste elemente care instigă la o conspirație în numele libertății presei și doresc să creeze o ciocnire a civilizațiilor, jucându-se cu sentimentele musulmanilor’, a declarat în cadrul unei conferințe de presă ministrul transporturilor, Saad Rafique.

La Lahore (est), aproximativ 500 de imani au mărșăluit de la parlamentul provincial la consulatul american scandând ‘Moarte pentru Charlie Hebdo’, ‘Prietenii Franței sunt trădători’, în contextul în care secretarul de stat american John Kerry urmează să se deplaseze joi și vineri la Paris. Și în Afganistan, țară vecină Pakistanului, talibanii au condamnat publicarea noii caricaturi cu profetul Mahomed.