Breaking News

PLDM, PDM şi PCRM au discutat despre posibilităţile deblocării activităţii Parlamentului

img15000243Reprezentanții Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidului Democrat din Moldova (PDM) și cei ai Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) au discutat astăzi, în cadrul unei noi întrevederi, despre posibilităţile de “deblocare a activităţii Parlamentului”, informează MOLDPRES.

Artur Reşetnicov, deputat PCRM, a afirmat că  activitatea Parlamentului trebuie urgent deblocată. Potrivit lui, „dacă vor fi respectate înţelegerile de astăzi, în cîteva zile Parlamentul ar putea să funcţioneze”.

Vadim Pistrinciuc, deputat PLDM a declarat că în cadrul întrevederii nu s-a discutat despre crearea unei coaliţii. „Nu negociem formarea unei coaliţii, dar discutăm pentru a avea un sprijin în Parlament”, a spus Pistrinciuc.

Sergiu Sîrbu, deputat PDM, a comunicat că urmează a fi găsite soluţii pentru ca în zilele următoare să fie convocată şedinţa Parlamentului. „Au fost expuse viziuni referitoare la modalităţile de depăşire a situaţiei de blocaj şi cum continuăm să muncim, în special în ceea ce priveşte activitatea Legislativului. Trebuie să dialogăm cu toate forţele politice, să găsim un compromis, să începem cît mai urgent activitatea în Legislativ, să găsim soluţii pentru a învesti un nou Guvern”, a conchis deputatul.

Aceasta este a treia întrevedere între reprezentanţii PLDM, PDM şi PCRM.