Trei filme nominalizate la Oscar – „Whiplash”, „Foxcatcher” și „Begin Again” – distribuite în România

Trei dintre filmele nominalizate anul acesta pentru Premiul Oscar vor fi lansate în România în perioada următoare, informează un comunicat remis vineri AGERPRES.

„Whiplash”, cel mai recent film al tânărului regizor Damiem Chazelle, a intrat în cursa pentru Oscar la cinci categorii, printre care „Cel mai bun film”, „Cel mai bun actor în rol secundar” — J. K. Simmons (deținătorul Globului de Aur pentru aceeași categorie anul acesta), „Cel mai bun scenariu adaptat” (semnat de același Damien Chazelle), „Cel mai bun montaj” (Tom Cross) și „Cel mai bun mixaj de sunet”.

Filmul, care va fi lansat pe 6 februarie, spune povestea unui student aflat la începutul unei anevoioase experiențe: transformarea în basistul central al celei mai bune orchestre de jazz din țară.

Pelicula „Foxcatcher” în regia lui Bennett Miller, care va fi lansat în România pe 20 martie, a primit de asemenea cinci nominalizări: pentru „Cel mai bun regizor” (Bennett Miller), „Cel mai bun actor în rol principal” (Steve Carell), „Cel mai bun actor în rol secundar” (Mark Ruffalo), „Cel mai bun scenariu original” (Dan Futterman și E. Max Frye) și „Cel mai bun machiaj”.

Filmul, cu o distribuție din care fac parte Channing Tatum, Mark Ruffalo, Steve Carell, Sienna Miller, este o dramă inspirată de fapte reale care se concentrează pe povestea de viață a lui John Du Pont (Steve Carell), moștenitorul companiei de produse chimice Du Pont care suferea de o formă de schizofrenie paranoidă și care ajunge să-l ucidă pe prietenul lui de-o viață, Dave Schltz (Mark Ruffalo), un luptător de wrestling premiat cu aur la Jocurile Olimpice.

O nominalizare la Oscar a primit și comedia romantică „Begin Again”, la categoria „Cea mai bună piesă originală”. Avându-i în rolurile principale pe Keira Knightley și Mark Ruffalo, filmul a fost lansat în România în vara anului trecut.