Breaking News

Reuniune ministerială la Paris privind situația din Ucraina

Miniștrii afacerilor externe din Rusia, Ucraina, Germania și Franța s-au întâlnit marți la Paris pentru a încerca să contribuie la aplanarea conflictului din estul ucrainean, relatează AFP.

Sosit printre primii, germanul Frank-Walter Steinmeier a avut parte de o primire călduroasă din partea omologului său francez, Laurent Fabius. Ulterior a sosit la Quai d’Orsay și șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a cărui prezență la discuții a fost nesigură pentru o perioadă, notează AFP.

După reuniunea de la Paris ar putea avea loc în cursul după-amiezii o declarație de presă. Întâlnirea are loc în contextul în care atacurile forțelor separatiste continuă în apropierea portului strategic Mariupol, notează AFP.

Conform unui diplomat ucrainean, ‘rușii nu doreau această întâlnire ministerială la Paris’. ‘Dar pentru noi este important să menținem presiunea politică’ a Occidentului asupra Rusiei, a declarat el pentru AFP.

Reuniunea a fost anunțată vineri de liderii francez și german, Francois Hollande și Angela Merkel.

Kievul și occidentalii acuză Rusia că-i susține pe separatiști furnizându-le arme și trupe, în timp ce Moscova neagă cu vehemență orice implicare în conflictul soldat cu peste 5.700 de morți în zece luni.