Breaking News

Accident aviatic în Alpii francezi: Merkel anunță că se va deplasa miercuri în zona catastrofei

MerkelCancelarul german Angela Merkel a anunțat că miercuri se va deplasa în Alpii francezi unde s-a produs accidentul aviatic implicând un avion al companiei germane Germanwings ce avea la bord 150 de persoane. ‘Voi merge mâine (miercuri) pentru a vedea situația la fața locului și pentru a vorbi cu responsabilii locali’, a indicat Angela Merkel într-o scurtă declarație făcută la sediul cancelariei de la Berlin, după cum transmite AFP.
Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat ‘bulversată’ de accidentul aviatic produs marți în sud-estul Franței în care a fost implicat un avion al companiei germane Germanwings ce asigura legătura între Barcelona (Spania) și Düsseldorf (Germania), a indicat un purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin, citat de AFP.
Angela Merkel și-a anulat întâlnirile prevăzute pentru marți și a avut convorbiri telefonice cu președintele francez Francois Hollande și cu premierul spaniol Mariano Rajoy, a mai indicat același purtător de cuvânt.
Conform aceleiași surse, ministrul german al transporturilor Alexander Dobrindt și ambasadorul Germaniei la Paris se află în drum spre locul accidentului.
Un avion Airbus de tip A320, aparținând companiei Germanwings, filiala low-cost a Lufthansa, s-a prăbușit marți în Alpii francezi, având la bord, potrivit ultimelor informații, 150 de persoane la bord — 144 de pasageri și șase membri ai echipajului, majoritatea fiind germani.