Accident Airbus A320: Avionul fusese supus unei revizii ample în vara anului 2013

Airbus A320Avionul Airbus A320 al companiei germane low-cost Germanwings care s-a prăbușit marți în Alpii francezi fusese supus unei revizii ample ‘în vara anului 2013’, a declarat directorul executiv al companiei, Thomas Winkelmann, la Koln (vestul Germaniei), relatează AFP.
‘O verificare constantă de tip C, adică o revizie amplă, a avut loc după cum era prevăzut în livretele Airbus în vara anului 2013’ a declarat el în cadrul unei conferințe de presă. Acest tip de revizie are loc în general la fiecare 12-18 luni și prevede în special verificarea minuțioasă a structurii aeronavei.
Winkelmann a subliniat că aparatul a fost livrat companiei Lufthansa, din care face parte Germanwings, în urmă cu 24 de ani, ‘în 1991’.
‘Ultimul control de rutină al aparatului a fost efectuat ieri, 23 martie, la Düsseldorf de către serviciile tehnice de la Lufthansa’, a adăugat el. Winkelmann a indicat că pilotul zborului avea ‘peste 10 ani’ de experiență la Lufthansa și Germanwings și ‘peste 6.000 de ore de zbor’ la activ pe aparate tip Airbus.
Coborârea avionului ‘a durat în total opt minute’, în timp ce contactul cu aparatul care zbura deasupra Alpilor francezi ‘a fost pierdut la 10.53 (09.53 GMT)’, a precizat el. ‘Apoi, avionul s-a prăbușit’, a menționat Winkelmann, la Koln, unde se află sediul Germanwings.
Potrivit autorităților franceze, 150 de persoane și-au pierdut viața în urma prăbușirii avionului Airbus A320, al companiei Germanwings, fiind una dintre cele mai grave catastrofe aviatice produse în Franța.