Campanie UNICEF de vaccinare a 3 milioane de copii din țările africane afectate de Ebola

Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a anunțat vineri, într-un comunicat de presă, desfășurarea unei campanii de vaccinare pentru trei milioane de copii din țările africane care au fost cel mai grav afectate de epidemia de Ebola, transmite EFE.

Cu ocazia Săptămânii Mondiale a Imunizării, care a început la 24 aprilie și se va încheia la 30 aprilie, în Guineea, Liberia și Sierra Leone va avea loc o amplă acțiune de vaccinare contra unor boli precum rujeola și poliomielita.

În timp ce se continuă eforturile pentru a reduce la zero cazurile de Ebola, este extrem de important să fie restabilite serviciile medicale de bază’, a declarat Manuel Fontaine, director regional al UNICEF pentru Africa Centrală și de Vest, subliniind că ‘intensificarea programelor de vaccinare, care au fost întrerupte din cauza epidemiei, va salva vieți’.

Actuala campanie de imunizare are loc în condițiile în care pericolul febrei hemoragice Ebola persistă și, prin urmare, cadrele medicale implicate trebuie să respecte cu strictețe o serie de măsuri de siguranță, purtând haine și mănuși de protecție și spălându-se cu regularitate pe mâini.

Potrivit rapoartelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în aceste trei țări africane s-au înregistrat peste 26.000 de cazuri de Ebola și 10.000 de decese provocare de această boală.