Ghiță despre împrumutul dat lui Iacobescu: O chestiune ce a avut loc între două persoane fizice

Deputatul Sebastian Ghiță a declarat vineri, la ieșirea din sediul DNA Ploiești, unde a stat timp de aproximativ o oră, că a verificat aspecte din cuprinsul dosarului în care este urmărit penal și că a dat o scurtă declarație procurorilor, acesta refuzând să răspundă întrebărilor referitoare la împrumutul de 90 milioane de euro pe care i l-a acordat directorului general al RTV, Alexandru Iacobescu.

Deputatul Sebastian Ghiță a reiterat, în cadrul unor declarații, că măsura prin care i se interzice exercitarea funcției de parlamentar poate avea efecte negative pe termen lung, el arătând că deputații din Comisia juridică au elaborat un punct de vedere prin care susțin că mandatul unui parlamentar nu poate fi întrerupt.

„Comisia Juridică mi-a trimis un document pe care l-am depus la ÎCCJ în care poziția mea e susținută și vizează în primul rând chestiunea cu întreruperea mandatului unui parlamentar și împiedicarea acestuia de a participa la lucrările Camerei (….) Comisia Juridică a Camerei Deputaților a elaborat un document în care precizează că poziția sa e că mandatul unui parlamentar nu poate fi întrerupt și că nu i se poate interzice accesul la lucrările Camerei”, a declarat Ghiță.

De asemenea, Sebastian Ghiță a refuzat să comenteze aspectele care vizau împrumutul de 90 de milioane euro pe care acesta i l-a acordat directorului general al RTV, Alexandru Iacobescu, punctând că aceasta este o chestiune care a avut loc între două persoane fizice.

Alexandru Iacobescu se află în continuare la sediul DNA Ploiești, unde este audiat în calitate de martor.

Potrivit unei declarații de avere a lui Sebastian Ghiță, acesta i-a împrumutat lui Alexandru Iacobescu suma de 90 de milioane de euro.