Criza imigranților: Opoziția poloneză îl acuză pe Juncker de presiune și cere guvernului să nu cedeze

Candidata pentru funcția de premier al principalului partid de opoziție din Polonia, Dreptate și Justiție, la alegerile din octombrie a declarat miercuri că Varșovia nu ar trebui să cedeze presiunii președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, privind cotele de imigranți, relatează Reuters.

„Într-un fel, Juncker nu a făcut astăzi decât să pună presiune asupra noastră. Guvernul polonez nu trebuie, în niciun fel, să cedeze acestei presiuni”, a spus Beata Szydlo.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a lansat miercuri un apel către țările membre ale Uniunii Europene de a ajunge săptămâna viitoare la un acord pentru repartizarea a 160.000 de refugiați sosiți în Grecia, Italia și Ungaria.

”Sunt 160.000 de persoane pe care europenii trebuie să le primească. Acest lucru trebuie făcut într-o manieră obligatorie”, a afirmat Juncker în discursul său anual privind ‘Starea Uniunii’, susținut în plenul Parlamentului European, la Strasbourg.

Juncker a anunțat cu același prilej că executivul comunitar va lua ”în zilele următoare” măsuri împotriva statelor membre care nu pun în aplicare regulile UE privind azilul și a promis un mecanism permanent privind azilul pentru a face față viitoarelor crize.