R.Moldova:A fost elaborat Regulamentul privind inițierea controlului de stat în perioada moratoriului

Ministerul Economiei a elaborat un Regulament privind inițierea controlului de stat în perioada moratoriului, care a intrat în vigoare de la 1 aprilie 2016, informează MOLDPRES.

Conform Regulamentului, instituția abilitată cu funții de control se poate adresa Ministerului Economiei cu un demers, fiind motivată intenția de a efectua controlul, iar Ministerul, după examinarea acestui demers conform procedurii, va elibera autorizația de control.

Regulamentul conține formularul-tip al demersului și oferă explicații cu privire la informația necesară pentru a fi expusă/prezentată de către organul abilitat cu funcții de control, care va solicita Ministerului Economiei inițierea procedurii de control de stat la fața locului.

Pînă în prezent, în adresa Ministerului Economiei au parvenit șapte demersuri de solicitare a controalelor din partea Inspectoratului Fiscal, Căpităniei Portului Giurgiulești, Inspectoratului Energetic de Stat, CNAM. Dintre acestea au fost acceptate două controale, celelalte fiind respinse ca fiind insuficient argumentate.