UDMR despre decizia CCR privind alegerile locale: Este firească; nu a existat niciun element de neconstituționalitate

Uniunea Democrată Maghiară din România consideră „firească, normală” decizia Curții Constituționale în privința alegerilor locale, având în vedere că nu a existat niciun element de neconstituționalitate, a declarat, miercuri, liderul grupului senatorial UDMR, Tanczos Barna.

„Din punctul nostru de vedere, al UDMR, este o decizie firească, normală. Din punctul nostru de vedere nu a existat niciun element de neconstituționalitate. Pe de altă parte, era absolut imposibil ca în momentul de față să reluam toate procedurile de organizare a alegerilor. Suntem în plină campanie electorală la alegerile locale. Din punctul nostru de vedere, dacă această decizie se confirmă și printr-un document oficial, este o decizie firească”, a precizat Tanczos Barna.

Curtea Constituțională a României a respins miercuri sesizarea privind unele prevederi din Legea alegerilor locale, printre care și cele care arată că este ales candidatul ce a întrunit cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin. Președintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat că excepția pe art. 50 s-a respins ca neîntemeiată, iar cea pe art. 101 ca inadmisibilă.