Vanghelie: Nu am nicio calitate în dosarul privind falsificarea listelor electorale

Președintele interimar al Partidului Dreptății Sociale, Marian Vanghelie, candidat la funcția de primar al sectorului 5, susține că nu are nicio calitate în dosarul DNA ce vizează fapte de corupție și asimilate acestora, printre care și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității în legătură cu falsificarea listelor electorale.”Nicio calitate. Nici măcar calitatea de suspect. Mă obișnuisem cu calitatea de suspect. N-am nicio calitate, am întrebat. N-are nimeni nicio calitate, momentan, înțelegeți?”, a declarat duminică Vanghelie, într-o conferință de presă.

El a spus că „posibilul denunțător cu identitate ascunsă” nu ar avea „ce să clarifice”.

„Cred că posibilul, în ghilimele, denunțător cu identitate ascunsă, ce se vorbește pe surse, cum vorbiți dumneavoastră, n-are ce să clarifice. Cred că s-a crezut, am înțeles, tot așa, din presă, că s-ar găsi aici sute de milioane, de telefoane, tot felul de materiale de propagandă. N-avem niciun material de propagandă, nu s-a comandat niciun material de propagandă. Conform legii, de abia ieri am închis partea — tot ce înseamnă parte din punct de vedere legal a mandatarilor financiari”, a precizat Vanghelie.

La rândul său, candidatul PDS la PMB, Adrian Severin, a subliniat că „DNA-ul nu are ce să caute în dezbaterea aceasta electorală”.

Procurorii DNA au efectuat vineri percheziții în 6 locații situate în București și județul Ilfov, din care două aparțin unei instituții publice, într-un dosar ce vizează fapte de corupție și asimilate acestora, printre care și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității în legătură cu falsificarea listelor electorale, comise în 2016.