Cerințe pe baza unui text de Victor Ion Popa la sesiunea specială a Evaluării Naționale

 

Elevii participanți în loturile naționale de pregătire pentru olimpiadele și concursurile internaționale au avut de rezolvat marți, la proba de limba română din cadrul sesiunii speciale a Evaluării Naționale, cerințe pe baza textului „Răzbunarea sufleurului” de Victor Ion Popa.

Totodată, cei 24 de absolvenți de gimnaziu au avut de redactat o compunere de 150 — 250 de cuvinte în care să motiveze apartenența textului dat la genul dramatic.

La cel de-al doilea subiect, candidații au avut de rezolvat mai multe cerințe pe baza articolului „Românul Tibi Ușeriu a câștigat cel mai greu maraton din lume, dincolo de Cercul Polar” scris de Mihaela Stoica pe www.descopera.ro.

De asemenea, ei au avut de redactat, în 150 — 250 de cuvinte, o narațiune în care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută în timpul unei competiții.

La această sesiune specială, găzduită de Școala Gimnazială „Tudor Arghezi” din Capitală, s-au înscris elevi care participă în această vară la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (12), Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori (8), European Summer Cup — tenis (2), Campionatul European de Înot — juniori (1) și Campionatul European de Baschet — juniori (1).

Elevii provin din unități de învățământ din București și din județele Argeș, Constanța, Dolj, Gorj, Maramureș, Prahova și Timiș.

Potrivit calendarului, miercuri are loc proba la Matematică, iar joi — limba și literatura maternă.

Prima afișare a rezultatelor este programată în data de 9 iunie (până la ora 18,00), iar depunerea contestațiilor va avea loc în aceeași zi, în intervalul orar 18,00 — 20,00. În data de 10 mai vor fi soluționate eventualele contestații, urmând ca în cursul aceleiași zile să fie afișate și rezultatele finale.