Bolivia: Cinci persoane arestate în scandalul „fiului” președintelui Evo Morales

 

Cinci persoane suspectate că i-au înscenat unui tânăr băiat și au plătit familiei acestuia pentru a-l face să creadă că este fiul președintelui Evo Morales au fost arestate, o nouă răsturnare de situație în acest scandal care ocupă prim pagină a ziarelor din Bolivia, au anunțat sâmbătă surse oficiale, potrivit AFP.

„Copilului i s-a promis că îi va fi plătită școlarizarea, i se va oferi o bucată de teren, precum și că părinții săi vor primi până la 15.000 de dolari”, a explicat într-o conferință de presă procurorul Ramiro Guerrero.

Suspecții sunt apropiați ai Gabrielei Zapata, 28 de ani, fosta parteneră a președintelui, cu care acesta a avut un copil, a adăugat procurorul.

Inițial, Gabriela Zapata a susținut că băiatul a supraviețuit, apoi a recunoscut în fața justiției că a murit în 2009.

Afacerea a fost dezvăluită de presă în luna februarie, înaintea unui referendum crucial pentru viitorul politic al președintelui.

În aprilie, Evo Morales, 56 de ani, s-a supus unui test de paternitate. Gabriela Zapata a refuzat să prezinte copilul pentru un examen de specialitate, motivând că medicii ar putea falsifica rezultatele analizelor.

Luna trecută, justiția a ajuns la concluzia „inexistenței” acestui presupus fiu, un alt copil fiind prezentat în fața magistraților.