Breaking News

Regele Thailandei se simte mai bine, la o săptămână după operația pe cord

Regele Thailandei (88 de ani), Bhumibol Adulyadej, spitalizat de mai multe luni de zile, se simte mai bine la o săptămână după operația suferită pe cord, anunță casa regală, citată de AFP, în cel mai recent buletin pe acest subiect extrem de sensibil, dat publicității duminică.

„Starea cardiacă a Majestății Sale se îmbunătățește”, informează buletinul de sănătate, precizând că „echipa medicală va solicita acordul acestuia pentru efectuarea unei electrocardiograme” de monitorizare.

Prezentat ca un semizeu și ca binefăcătorul națiunii timp de decenii, Bhumibol Adulyadej, cel mai vechi monarh în exercițiu, aflat de 70 de ani la conducerea țării, nu a mai fost văzut în public de luni de zile.

În urma unei îngustări a arterelor, monarhului i-au fost amplasate marțea trecută niște stenturi, în cadrul unei operații cunoscute sub numele de „angioplastie”.

De la mijlocul lunii mai, monarhul a fost tratat pentru hidrocefalie și infecție pulmonară.

Ultima apariție publică a regelui a fost în luna septembrie, într-un scurt videoclip în care acesta apărea într-un scaun cu rotile la un spital din Bangkok, unde se află din iunie 2015.