Ex-ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, a fost ales în funcţia de preşedinte al PLDM

. Fostul ministru al Apărării, Viorel Cibotaru, a fost ales sambata, cu majoritate de voturi, în funcţia de preşedinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) în cadrul Congresului VII al formaţiunii, informează MOLDPRES.

La preşedinţia partidului au mai candidat fostul premier Valeriu Streleţ, deputații PLDM Liliana Palihovici, Tudor Deliu şi Vadim Pistrinciuc, dar s-au retras în favoarea lui Viorel Cibotaru.

Noul președinte a declarat că trei dintre obiectivele principale ale PLDM sînt continuarea reformei partidului, consolidarea acestuia și activizarea în plan politic.  „PLDM va face parte a acelui proces de dialog pentru identificarea candidatului unic şi vom pleda pentru asta în mandat deplin. PLDM va rămîne în opoziţie şi îşi va consolida poziţiile în anumite chestiuni. Vom fi critici la încercările de deturnare a cursului european al Republicii Moldova”, a spus Cibotaru.

Congresul a operat modificări la Statutul şi Programul PLDM. Liderul formaţiunii Vlad Filat, aflat în prezent în arest în Penitenciarul nr. 13, a demisionat de la conducerea partidului la sfîrșitul lunii mai curent.