11 gardieni de la Penitenciarul Rahova au fost intoxicaţi după ce un deţinut a dat foc la celulă

11 gardieni de la Penitenciarul Rahova au fost intoxicaţi cu monoxid de carbon şi sunt internaţi la spital după ce, duminică seară, un deţinut şi-a incendiat celula, bărbatul fiind şi el transportat la spital, anunţă Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Incidentul a avut loc duminică seară, la ora 22.00, pe o secţie de detenţie de la Penitenciarul Rahova din Capitală, a declarat un ofiţer de presă de la ANP pentru MEDIAFAX. Potrivit sursei citate, un deţinut, care era cazat singur într-o celulă, a dat foc mai multor lucruri.

„S-a intervenit de urgenţă pentru stingerea incendiului. Au fost evacuaţi alţi 67 de deţinuţi, pentru a preveni alte evenimente. Ca urmare a acestui incident, deţinutul care a provocat focul a fost transferat la Spitalul Penitenciar Rahova pentru examinare, iar ulterior internat la un spital din reţeau Ministerului Sănătăţii. 11 angajaţi ai penitenciarului au avut nevoie de îngrijiri medicale şi sunt internaţi la acest moment”, a adăugat ofiţerul ANP.

Potrivit sursei citate, starea deţinutului şi a celor 11 gardieni este stabilă.

 Reprezentanţii Penitenciarului Rahova au informat judecătorul de supraveghere, dar şi poliţiştii de la Secţia 19 din Capitală, pentru continuarea cercetărilor.