Dragnea despre inițiativa PNL privind parlamentarii: E tema lor de vară

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a ironizat luni inițiativa legislativă prin care liberalii doresc modificarea Regulamentului Camerei Deputaților și Senatului astfel încât un parlamentar condamnat să nu își mai poată exercita mandatul, afirmând că aceasta „e tema lor de vară”.

Întrebat cum vede o astfel de inițiativă, Dragnea a spus ironic: „Foarte bună”.

„E tema lor de vară, stați să o facă. Știți ce mi se pare foarte interesant? Vorbesc despre legitimitatea mandatului de parlamentar niște parlamentari care au ajuns în Parlament nu prin votul oamenilor, ci prin calculator. Știți că ei au ieșit pe locul doi, trei sau patru în unele situații și acum vorbesc de legitimitate. Dacă asta e preocuparea lor, e foarte bine”, a adăugat președintele PSD, într-o conferință de presă.

Întrebat dacă PSD ar vota o astfel de inițiativă, Liviu Dragnea a spus: „Să ajungem acolo”.

Liberalii au anunțat că vor depune o inițiativă legislativă și vor propune modificarea Regulamentului Camerei Deputaților și Senatului astfel încât un parlamentar condamnat să nu își mai poată exercita mandatul.

Concluzia Biroului Politic Național a fost aceea de a promova încă de astăzi, pentru că am reușit să strângem semnăturile, inițiativele legislative care aduc această poziționare identică între aleșii locali care sunt condamnați și parlamentarii care sunt condamnați, indiferent de modalitatea în care își exercită privațiunea de libertate, adică în închisoare efectivă sau cu suspendare„, a afirmat copreședintele PNL Alina Gorghiu, luni, într-o conferință de presă.

Ea a arătat că proiectele privind Statutul deputaților și senatorilor și hotărârile de modificare a regulamentelor Camerei Deputaților și Senatului vor fi depuse luni sau cel mai târziu marți.