Breaking News

27 de partide riscă să fie sancţionate pentru că nu au prezentat rapoarte financiare la CEC

27 de partide riscă să fie sancţionate pentru că nu au prezentat rapoarte la Comisia Electorală Centrală (CEC) privind gestiunea financiară a formaţiunii pentru semestrul întîi al anului 2016, informează MOLDPRES.

Termenul de prezentare a rapoartelor a expirat la 15 iulie.

Solicitată de agenţie, şefa Direcției comunicare, relații publice și mass-media a CEC, Rodica Sîrbu, a precizat că doar 18 dintre cele 45 de formaţiuni politice au prezentat rapoartele financiare. „Printre acestea se numără partidele parlamentare: PDM, PL, PLDM, PSRM, PCRM şi PPEM, precum şi cele extraparlamentare: Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Politic Partidul Nostru, Partidul Liberal Reformator”, a afirmat reprezentantul CEC.

Potrivit regulamentului CEC, rapoartele financiare prezentate urmează a fi verificate şi analizate de Comisie. „Ulterior, conform normelor legale, partidele politice care nu au transmis rapoarte sau au prezentat date incomplete în documente, riscă să fie sancţionate cu amendă de la 300 pînă la 500 de unităţi convenţionale (6 000-10 000 de lei)”, a precizat Sîrbu.