PNL despre cazul Bogdan Olteanu: Justiția să-și facă datoria; cine a greșit trebuie să plătească

Liberalii precizează, în urma informațiilor apărute în spațiul public în legătură cu presupuse fapte de corupție ale fostului președinte al Camerei Deputaților Bogdan Olteanu, că sprijină instituțiile statului în lupta anticorupție.

„Partidul Național Liberal a sprijinit și va sprijini instituțiile statului în lupta împotriva corupției. PNL consideră că justiția trebuie să-și facă datoria în absolut orice situație și în cazul oricărei persoane, actual sau fost membru de partid, actual sau fost demnitar. Toți oamenii sunt egali în fața legii, iar cine a greșit trebuie să plătească”, arată liberalii într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu este acuzat de procurorii DNA că, în perioada iulie — noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1 milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării, banii fiind remiși la sediul unui partid politic.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, Bogdan Olteanu a fost reținut pentru trafic de influență și va fi prezentat vineri Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.