MAE condamnă ferm atentatul terorist de la Gaziantep

 

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiilor victimelor atacului terorist petrecut sâmbătă seară în Gaziantep, reafirmând că România rămâne angajată alături de Turcia în lupta împotriva terorismului.

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, AGERPRES, MAE condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist petrecut în seara zilei de 20 august 2016 în Gaziantep, Turcia, soldat cu pierderi de vieți omenești și numeroși răniți.

„Astfel de acte îndreptate împotriva oamenilor nevinovați sunt incalificabile. MAE transmite condoleanțe familiilor victimelor acestui act de o violență extremă și exprimă întreaga solidaritate cu poporul turc”, precizează sursa citată.

De asemenea, MAE subliniază că România rămâne angajată alături de Turcia în lupta împotriva terorismului.

Bilanțul provizoriu al victimelor atentatului cu bombă comis sâmbătă seară la o nuntă în Gaziantep, în sudul Turciei, aproape de frontiera siriană, a crescut la 50 de morți, a anunțat duminică biroul guvernatorului local, citat de AFP.

Bilanțul precedent era de 30 de morți și 94 de răniți. Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că acest atac a fost comis ‘probabil’ de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Formațiunea pro-kurdă Partidul Democratic al Poporului (HDP) a anunțat că mirii de la nuntă erau membri ai săi, iar printre cei uciși se regăsesc de asemenea femei și copii.