Doctori lucreaza intr-un spital

Sesiunea concursului de Rezidentiat va avea loc in data de 20 noiembrie 2016

Concursul Național de intrare la Rezidențiat pentru Medicină, Medicină Dentară și Farmacie va avea loc pe 20 Noiembrie 2016, potrivit www.rezidentiat.ms.ro.
Conform informării, bibliografiile și tematica pentru domeniile Medicină Dentară și Farmacie sunt identice cu cele din sesiunea din 15 Noiembrie 2015.
Pentru sesiunea de Rezidențiat din 20 noiembrie 2016 la Medicină, absolvenții Universităților de Medicină și Farmacie au tematica și bibliografia modificate. Tematica cuprinde 50 de subiecte din specializări chirurgicale (chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, ortopedie, urologie) și medicale (cardiologie, pneumoftiziologie, pediatrie, gastroenterologie, reumatologie, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, boli infecțioase,nefrologie, neurologie, hematologie).
Concursul Național de intrare în Rezidențiat constă într-un test de tip grilă cu 200 de întrebări pentru care candidații au la dispoziție 4 ore.

În anul 2016 a mai avut loc o sesiune de concurs pentru a intra la Rezidențiat pentru Medicină,  organizată în centrul universitar din Tîrgu-Mureș, în data de 22 mai, cu scopul ca cei înscriși să ocupe posturile și locurile rămase neocupate în sesiunea de concurs din 15 noiembrie 2015.

Sursa: SanatateaTV