Candidații la Bacalaureat au avut de rezolvat cerințe pe baza unor texte de Mircea Eliade sau Gib Mihăescu

Candidații la cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat au avut de rezolvat luni, la proba scrisă de limba și literatura română, la primul subiect cerințe pe baza unor texte de Mircea Eliade sau Gib Mihăescu.

Absolvenții de liceul filiera teoretică — profil real și cei de la filiera vocațională au avut de rezolvat la primul subiect cerințe pe baza textului „Noaptea de Sânziene” de Mircea Eliade. La subiectul al II-lea candidaților li s-a cerut să scrie un text de tip argumentativ de 150 — 300 de cuvinte despre rolul comunicării în relațiile de prietenie.

Ultimul subiect a fost de redactare a unui eseu de 600 — 900 de cuvinte în care să fie prezentate tema și viziunea despre lume într-un text poetic aparținând lui Mihai Eminescu, lui Lucian Blaga sau lui Nichita Stănescu.

Absolvenții de liceu filiera teoretică — profilul umanist și filiera vocațională — profilul pedagogic au avut de rezolvat la primul subiect cerințe pe baza textului „Bordeiul din rezervă” de Gib I. Mihăescu.

La cel de-al doilea subiect candidații au avut de scris un text de tip argumentativ de 150 — 300 de cuvinte despre rolul emisiunilor culturale în societatea actuală, iar la ultimul subiect li s-a cerut să redacteze un eseu de 600 — 900 de cuvinte în care să prezinte tema și viziunea despre lume într-un text poetic aparținând lui Tudor Arghezi sau lui Ion Barbu.