Breaking News

Germania: Numărul delictelor comise de imigranți, în scădere cu 36% față de primul semestru al anului trecut

 

Delictele comise de imigranți în Germania au scăzut cu 36% în primul semestru al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, a anunțat miercuri Biroul Federal de Investigații Penale (BKA), citat de agenția EFE.

Conform datelor oficiale cuprinse în ultimul raport al BKA, în primele șase luni ale anului în curs s-au înregistrat circa 142.000 de infracțiuni în care cel puțin unul dintre autori este un imigrant, o scădere importantă înregistrându-se în cazul furturilor și agresiunilor sexuale.

Raportul menționează că marea parte a delictelor comise de străini sunt fraude, falsuri, furturi și infracțiuni ce vizează libertatea individuală.

Cât despre distribuția pe naționalități, în document se afirmă că, raportat la ponderea lor în ansamblul populației formate din imigranți, proporția infractorilor sirieni, irakieni și afgani este redusă. În schimb, se subliniază rata ridicată a infracțiunilor comise de cetățeni proveniți din țările balcanice, din Maghreb și Georgia.

În raport se mai face referire și la delictele împotriva imigranților, motivate politic și puse pe seama extremei drepte, numărul acestora fiind în continuare foarte ridicat. Astfel, în primele șase luni ale anului s-au înregistrat 628 de atacuri asupra taberelor de primire a solicitanților de azil, dintre care 98 au fost acțiuni violente.

Potrivit datelor Oficiului Federal pentru Migrație și Refugiați (BAMF), de la începutul anului 2015 au intrat în Germania circa 1,3 milioane de solicitanți de azil, dintre care 222.264 în primul semestru al anului în curs, majoritatea provenind din Siria, Afganistan și Irak.