Pâslaru (PSD): Intenția Guvernului de a aduce modificări la Codul fiscal este revoltătoare; PSD se opune

Parlamentarii PSD se opun în totalitate proiectului de ordonanță de urgență prin care se majorează contribuțiile de asigurări sociale ale angajatului și consideră revoltătoare intenția Guvernului Cioloș de modificare în acest sens a Codului fiscal, declară Florin Pâslaru, liderul grupului deputaților social-democrați.

„Guvernul Cioloș forțează tot mai des limitele mandatului care i s-a dat de către Parlament! Un Executiv investit pentru a administra provizoriu problemele țării, fără a avea legitimitatea unui guvern format în urma unui proces electoral, nu are dreptul moral de a iniția și a promova schimbări radicale, care să afecteze populația. Intenția Guvernului Cioloș de a aduce modificări la Codul fiscal este revoltătoare, iar Grupul parlamentar al PSD se opune în totalitate proiectului de ordonanță de urgență prin care Executivul tehnocrat intenționează să majoreze contribuțiile de asigurări sociale (CAS) ale angajatului de la 10,5% la 21,7%, iar cele pentru sănătate (CASS) de la 5,5% la 8,9%”, afirmă Pâslaru, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.

El arată că Guvernul Cioloș și-a dovedit încă o dată incapacitatea de a înțelege nevoile reale ale populației și propune ca întreaga povară a contribuțiilor să fie pe umerii angajaților, fapt care ar avea un impact negativ asupra salariilor nete.

„Ca de obicei, Guvernul lansează proiecte ce presupun schimbări majore, nefundamentate și nedezbătute care, pe bună dreptate, alarmează românii”, menționează Pâslaru.

Grupul parlamentar al PSD atrage atenția Guvernului Cioloș să se abțină de la luarea unor decizii ce vizează modificarea Codului fiscal.

„România și românii nu sunt cobaii nimănui! Sperăm că, dacă miniștrii acestui Cabinet nu înțeleg, măcar premierul Dacian Cioloș să priceapă!”, arată sursa citată.