Un al doilea cuplu, arestat în cazul mașinii suspecte descoperite lângă catedrala Notre-Dame din Paris

Poliția franceză a arestat un al doilea cuplu în legătură cu mașina conținând șase butelii cu gaz, găsită în apropierea catedralei Notre-Dame din Paris, a anunțat o sursă judiciară franceză, citată de Reuters.

Cuplul a fost arestat miercuri seară și plasat în detenție.

În acest caz, un prim cuplu, format din persoane de 34 și 29 de ani, a fost arestat marți pe o autostradă din sudul Franței.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un localnic a alertat poliția după ce a constatat că un vehicul, în care se aflau șase butelii cu gaz, era staționat pe Quai de Montebello, în apropierea catedralei Notre-Dame din Paris.

Automobilul suspect, un model Peugeot 607, nu avea numere de înmatriculare. ”Mașina nu avea niciun ocupant, părând abandonată”, a precizat o sursă apropiată dosarului, care a adăugat că ”buteliile nu erau conectate la niciun detonator, la niciun lanț pirotehnic”.

Peste 200 de persoane au fost ucise în atacuri comise de militanți islamiști în Franța în ultimele 18 luni. Numai în luna august, serviciile de securitate franceze au arestat șapte persoane suspectate de legături cu rețele teroriste, dintre care trei persoane intenționau să comită atentate.