TUIASI:Curs de specializare WATUSER pentru profesionistii din cadrul operatorilor regionali de apa

Echipa proiectului PN II WATUSER „Sistem integrat pentru reducerea impacturilor și riscurilor de mediu și asupra sănătății umane în ciclul de utilizare al apei” organizează în perioada  28 – 30 septembrie 2016, in Sala Albastra de la etajul 2 a S.C. APAVITAL S.A. Iasi, Cursul de specializare WATUSER pentru profesionistii din cadrul operatorilor regionali de apa.

 

 

Proiectul WATUSER este finanțat în perioada 2012 – 2016 în cadrul Planului Național de Cercetare Dezvoltare Inovare PNII, fiind coordonat de către Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (director de proiect: Prof. univ. dr. ing. Carmen Teodosiu, Departamentul de Ingineria și Managementul Mediului) și se desfășoară în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara, S.C. APAVITAL S.A. Iași și S.C. AQUATIM S.A. Timișoara. Proiectul WATUSER este primul proiect care vizează o colaborare atât de strânsă cu mediul industrial, în care cercetarea de laborator este finalizată cu etape demonstrative, la scară pilot pentru sisteme de tratare si epurare a apei și dispune de o finanțare totala de 2.862.400 RON (buget de stat și cofinanțare provenită de la partenerii de proiect).

 

 

Obiectivul principal al proiectului WATUSER este reprezentat de dezvoltarea și implementarea unui sistem integrat, care cuprinde tehnologii inovative și instrumente managerial, pentru reducerea impacturilor și riscurilor de mediu și asupra sănătății umane, cauzate de aspectele legate de calitate în ciclul complet de utilizare al apei: captarea apei, tratarea în vederea potabilizării, distribuția și utilizarea acesteia, colectarea și epurarea apelor uzate, evacuare/reutilizare.

 

 

Cursul de specializare WATUSER pentru profesionistii din cadrul operatorilor regionali de apa se adresează în principal reprezentanților operatorilor de apă din România (atât pe partea tehnică, cât și pe partea de management), precum și doctoranzilor și masteranzilor cu preocupări în domeniu.

 

 

Acest curs de specializare are drept obiectiv transferul de cunostinte catre profesionistii din cadrul operatorilor regionali de apa, cu privire la aspectele tehnice si de management, posibilitatile de implementare a tehnologiilor inovative de epurare si monitorizare integrata a apei.

 

 

Pentru participarea la acest curs nu se percep taxe, limita maxima a numarului de participanti fiind de 45 de persoane (pe baza de inscriere prealabila la curs pana la data de 20 Septembrie 2016 la adresa dcaile@tuiasi.ro). Se vor acorda Diplome de participare.

 

 

În programul Cursului de specializare WATUSER sunt prevăzute și vizite la urmatoarele obiective: Laboratorul de Analiza si Control Factori de Mediu (LACMED), laborator acreditat RENAR, din cadrul Universitatii Tehnice “Gheorghe Asachi” Iasi, precum si la Statia de epurare a apelor uzate municipale Dancu, Laboratorul Apa Uzata (laborator acreditat RENAR) din cadrul S.C. APAVITAL S.A. Iași si Sistemul pilot pentru reutilizarea apelor uzate din cadrul stației de epurare municipale Dancu.

 

 

Mai multe informații privind proiectul PN-II-PT-PCCA-2011-1491, Contract nr. 60/2012 (2012-2016) se pot găsi pe site-ul:

http://www.ch.tuiasi.ro/cercetare/parteneriate/watuser/Home.htm