Adrian Năstase: Shimon Peres – o legendă a politicii israeliene

 

Fostul premier Adrian Năstase subliniază că Shimon Peres a fost o legendă a politicii israeliene, o personalitate cu mult tact și deschidere pentru dialog.

„A murit, la 93 de ani, Shimon Peres, o legendă a politicii israeliene. Un om înțelept, moderat, plin de umor. L-am întâlnit de multe ori, la București, la Tel Aviv, sau la diferite reuniuni internaționale. O personalitate cu mult tact și deschidere pentru dialog. Cu ocazia unei interesante întâlniri pe care am avut-o în urmă cu mai mulți ani, în Israel, Peres — care era atunci președinte — m-a primit la Palatul prezidențial, într-un birou plin de cărți, și cu umorul lui nedezmințit mi-a spus: „În opoziție ești plin de speranță; când ești la guvernare nu mai ai nicio speranță!”. Nu știu dacă se referea la el sau la mine… Condoleanțe familiei și poporului israelian”, a scris Adrian Năstase, miercuri, pe blogul personal.

Fostul președinte al Israelului Shimon Peres a murit miercuri, la Tel Aviv, la vârsta de 93 de ani.

Numeroși șefi de stat și de guvern și-au anunțat prezența la funeraliile fostului președinte israelian, care vor avea loc vineri la cimitirul de pe Muntele Herzl din Ierusalim.