Breaking News

Ilan Şor va fi cercetat în continuare în stare de arest la domiciliu

Curtea de Apel a respins  recursul avocaţilor primarului oraşului Orhei, Ilan Şor, și a menținut decizia Judecătoriei Buiucani din capitală privind prelungirea mandatului de arest la domiciliu a acestuia cu încă 30 de zile, informează MOLDPRES.

Primarul de Orhei a fost prezent la şedinţa Curţii de Apel.

După pronunţarea deciziei, procurorul de cauză Andrei Băieșu a reiterat faptul că „există mai multe riscuri care motivează aplicarea arestului la domiciliu, de aceea hotărîrea este una corectă. Alte demersuri înaintate urmează să fie examinate la următoarea ședință, care va avea loc joi, 6 octombrie, începînd cu ora 10.00”, a spus Băieşu.

La rîndul său, Denis Ulanov, avocatul lui Ilan Șor, a susţinut că decizia Curţii ar fi una neîntemeiată. „Vom face tot posibilul pentru a demonstra că Ilan Şor este nevinovat şi că acesta nu trebuie să poarte răspundere pentru acţiunile incriminate”, a spus Ulanov.

În timpul ședinței, mai multe persoane au protestat în fața Judecătoriei Buiucani, cerînd eliberarea primarului din Orhei.

Ilan Șor a fost reținut de către ofițerii anticorupție într-un nou dosar penal la 22 iunie curent. Procuratura Generală a iniţiat o urmărire penală pe numele acestuia încă în luna decembrie 2014. Primarul de Orhei este învinuit că, în perioada 4-25 noiembrie 2014, ar fi obţinut, prin înşelăciune, peste cinci miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care i-ar fi spălat prin intermediul a zeci de companii off-shore, sumă confirmată şi de raportul companiei internaționale Kroll. Avocații suspectului au respins acuzațiile aduse de procurori, menționînd că acesta pledează nevinovat.

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a transmis în instanţa de judecată dosarul iniţiat pe numele lui Ilan Şor. Acesta riscă 15 ani de închisoare.