CEC a decis deschiderea a 30 de secţii de votare pentru cetăţenii din stînga Nistrului

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis  deschiderea a 30 de secţii de votare pentru cetăţenii R. Moldova domiciliaţi în unităţile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al CEC, alegătorii din aceste localităţi vor trebui să se înscrie în lista suplimentară a uneia dintre cele 30 de secţii de votare. Înregistrarea va fi posibilă la prezentarea actului de identitate ce atestă domiciliul sau reședința în localitatea corespunzătoare.

Totodată, Ministerul Afacerilor Interne va întreprinde toate măsurile necesare pentru menținerea ordinii publice în localitățile unde îşi au sediul secţiile de votare menționate.

Tot astăzi, în scopul garantării ordinii la secţiile de votare din localităţile aflate în Zona de Securitate, CEC a făcut apel către observatorii naţionali, internaționali şi Comisia Unificată de Control, în vederea monitorizării desfăşurării paşnice a procesului electoral în cadrul acestor secţiilor de votare.

Anterior, Comisia a stabilit deschiderea pe teritoriul ţării a circa două mii de secţii de vot pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie curent. Totodată, la propunerea Guvernului, CEC a dispus organizarea a 100 de secţii pentru cetăţenii aflaţi în străinătate.