Secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, participa la Congresul Extraordinar in care se alege presedintele formatiunii, la Centrul Expozitional Romexpo din Bucuresti, sambata, 20 februarie 2010. INTACT IMAGES/Jurnalul National/Karina Knapek

Dragnea îi solicită premierului să facă public limitele mandatului pentru negocierea piesei „Cumințenia Pământului”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a solicitat premierului să facă publice limitele mandatului pentru negocierea sculpturii realizate de Constantin Brâncuși – „Cumințenia Pământului” – și să spună dacă s-a respectat procedura legală în acest caz.

„Îl rog pe prim-ministru să facă public, ca să nu mai primească din partea noastră sesizare cu scrisoare deschisă, limitele mandatului care a fost stabilit pentru negociatorii pentru această piesă într-adevăr foarte importantă. Dacă s-a respectat procedura legală. Să facă publice toate aceste demersuri făcute de Ministerul Culturii la vremea respectivă și să încerce, dacă mai poate, să iasă din această campanie care s-a conturat ca o campanie de imagine pentru dumnealui. Și greșeala pe care a făcut-o acuma și probabil pe care o să o plătească toți — să acopere acest eșec de subscripție publică cu punerea banilor din buget, pe care putea să o facă de la început (…), să ajungem în situația în care punem noi banii de la Guvern și continuă subscripția. Adică ‘dați un leu pentru guvernul meu’. Nu e în regulă. În rest, îi doresc succes”, a afirmat Liviu Dragnea duminică, la Antena 3.

El a mai avut două mesaje pentru șeful executivului.

„Un prim mesaj — dacă mai poate să încerce să fie așa cum era atunci în zilele de dinaintea investirii. Eu, plecând de la ideea că atunci era sincer și că, din cauza unora sau altora, a început să patineze către această zonă politică și către nesinceritate.

Al doilea mesaj — guvernul acesta, și niciun alt guvern nu poate ca, cu două luni înainte de alegeri, mai ales un guvern care nu are în spate o legitimitate de vot, nu se poate gândi să vândă societăți naționale strategice — sarea, Aeroportul Otopeni, Hidroelectrica.

A apărut public (…) Acest guvern nu a avut acest mandat. România nu are de ce să vândă pachete minoritare sau majoritare din societăți profitabile. Un guvern tehnocrat fără legitimitate nu poate să facă lucrul ăsta”, a detaliat liderul social-democraților.