Ministerul Educației lansează în dezbatere publică Metodologia privind acreditarea și evaluarea periodică a școlilor doctorale

 

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice anunță lansarea în dezbatere publică a proiectului de Metodologie privind acreditarea și evaluarea periodică a școlilor doctorale.

 

“Metodologia este structurată pe trei mari domenii — capacitate instituțională, eficacitate educațională și management al calității — din care derivă criteriile și indicatorii de performanță”, se arată într-un comunicat transmis duminică AGERPRES.

Conform sursei citate, consultarea publică se va derula timp de 10 zile (16 — 26 octombrie), obiectivul său fiind adoptarea celei mai bune variante pe baza propunerilor, observațiilor și sugestiilor primite în această perioadă. Acestea pot fi trimise la adresa de email anca.prisacariu@edu.gov.ro.

MENCȘ precizează că Metodologia va sta la baza procesului de acreditare și evaluare periodică a școlilor doctorale din România, pe care Ministerul Educației îl va iniția în această toamnă.