A 85-a Adunare Generală a Interpol s-a deschis la Bali, în Indonezia

Peste 1.200 de reprezentanți ai țărilor membre ale Organizației Internaționale de Poliție Criminală (Interpol) s-au adunat luni în stațiunea indoneziană Bali pentru a discuta despre eforturile coordonate în combaterea criminalității și terorismului, informează agenția Xinhua.

 A 85-a Adunare Generală Interpol, sub tema „Stabilirea unei foi de parcurs globale pentru poliția internațională”, va discuta măsuri globale ale poliției pentru a aborda criminalitatea informatică, terorismul și crima organizată.

„Poliția se confruntă cu sarcini mai dure în fiecare colț al lumii în zilele noastre. Actuala reuniune a Interpol este de așteptat să producă soluții concrete, nu doar un eveniment ceremonial”, a declarat vicepreședintele indonezian Jusuf Kalla în remarcile la deschiderea reuniunii.

Președintele Interpol, Mireille Ballestrazzi, și secretarul general al Interpol, Juergen Stock, au fost printre înalții delegați care au participat la ceremonia de deschidere.

Indonezia a desfășurat peste 3.800 de membri ai personalului de securitate pentru acest eveniment ce se va încheia la 10 noiembrie.

190 de țări s-au alăturat până în prezent organizației mondiale de poliție Interpol, cu sediul în Franța, la Lyon.